Selamat Datang Sahabat Media Literasi Guru. Yuk, kirim tulisanmu ke medialiterasiguru@gmail.com dan konfirmasikan karyamu di 081225183113

Rabu, 25 September 2019

Dian Marta

Rondho Teles Kidul Ndalan


Rondho Teles Kidul Ndalan
Kaanggit dening Dian Marta Wijayanti

Jenenge Jumirah
Aku biasa nyeluk deweke Yu Jum
Umure sakjane isih sakngisorku
Patlikur taun kira-kirane
Nanging penggaweane dodolan brambang
Sing nggawe wong-wong podho nyeluk "Yu"

Dedeke gedhe dhuwur
Kulite resik tur ngguyune seger sumebyar
Mung kanggoku rodo pesek sithik

Raine sing ayu ra bakal dinyana-nyana
Yen sejatine deweke rondho
Eh
Udu rondho
Mung ditinggal bojone mbuh ngendhi parane
Mak tratap batinku yen krungu tangis anake
Mbok menawa kangen bapake

Tapi kuwi mbiyen
Sakdurunge Jumirah ngidak-idak atiku
Sakdurunge Jum nggebyur awu ning raiku
Wani-wanine Jum nyedhaki bojoku
Woh,  rondho teles kidul ndalan
Sepine ati koisi kanthi ngremet atine liya
Tanpa mreduli nasibe tangga
Dhasar wong wedhok murahan
Rondho kok ajak-ajak
Rumangsamu kowe kuwi sopo
Wanita pendosa
Kang lali titahe Gusti
Menungsa kuwi kudu bisa njaga ati
Ora kaya wong edan sing ora mreduli

Semarang,  25 September 2019

Dian Marta

About Dian Marta

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :